GTA 5 mods zoals OpenIV worden weer mogelijk gemaakt

  Nadat mods voor GTA 5 werden verbannen door Take Two Interactive werd GTA 5 al snel de meest gehate game op Steam. Om tegemoet te komen aan de wensen van fans en modders worden GTA 5 mods weer mogelijk gemaakt.

  Het modden van games blijft vaak in een grijs gebied vanwege copyrightschending, maar zolang het modden fatsoenlijk wordt gedaan blijft het legaal. De modtool OpenIV werkt alleen in de singleplayer van GTA 5 en past de broncode en de multiplayer van GTA 5 onder geen beding aan.

  Ondanks dat OpenIV alleen gebruikt kan worden voor de singleplayer was het voor Take Two Interactive al voldoende om op 5 juni een brief te sturen naar het team van OpenIV met de vraag of de modtool offline gehaald kan worden.

  Door de community worden GTA 5 mods weer mogelijk gemaakt

  Vanaf het moment dat de tool offline is gehaald heeft de GTA 5 community massaal negatieve feedback op Steam achter gelaten en de community is een petitie gestart om dit ongedaan te maken, die inmiddels meer dan 78.000 getekend is.

  Door de massale steun aan mods en modders door de community heeft Rockstar een statement gegeven over de situatie. Hierin staat: "Rockstar Games gelooft in de creativiteit van fans en wil dat creatievelingen de mogelijkheid krijgen om hun passie in onze games te uiten."

  Verder geeft de statement aan dat Take Two geen verdere stappen zal ondernemen naar third-party projecten zoals OpenIV die de singleplayer van games aanpassen. Naast het aanpassen van gameplay elementen mogen modtools alleen op non-commerciële basis gebruikt worden als deze respect tonen naar de IP en de bijbehorende IP-rechten van andere partijen.

  Er zijn natuurlijk heel veel mods voor de game verschenen. Wij hebben een overzicht met de leukste GTA 5 mods voor je.

  Grand Theft Auto V

  Verkijgbaar vanaf 17 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.