GTA 5 mod die Red Dead Redemption toevoegt geannuleerd

  Vorige maand liet mod-groep .White bezig te zijn met een GTA 5 mod die de map van Red Dead Redemption moest toevoegen aan GTA 5. Na het uitbrengen van een trailer van de mod vorige week vrijdag, werd diezelfde dag nog bekendgemaakt dat het project gestaakt werd.

  De hoofdprogrammeur van het team, Mr. Leisurewear, liet op het GTA forum weten dat de groep niet verder gaat met het ontwikkelen van de mod. Het team was gecontacteerd en als gevolg daarvan wordt nu gestopt met het maken van de mod. Mogelijk is dat de groep gecontacteerd is door Take-Two of Rockstar Games in verband met de release van Red Dead Redemption 2 later dit jaar. Een eerste versie van de mod had deze zomer moeten uitkomen voor de PC.

  GTA 5 mod gaat niet door

  De mod heette Red Dead Redemption V en de bedoeling was om de map van Red Dead Redemption toe te voegen aan GTA 5. Red Dead Redemption V zou alleen in single-player gespeeld kunnen worden. Het team was al meer dan twee jaar bezig met de ontwikkeling van de mod.

  De ontwikkelaar achter de mod heeft een verklaring afgegeven over het hoe en waarom van de stopzetting.

  ''Ik weet dat de stopzetting aankomt als een baksteen, maar het is helaas niet anders. Jullie weten misschien wel dat wij gecontacteerd zijn door Take Two en daarom moeten wij jullie nu mededelen dat we met het project stoppen. Bedankt voor de steun maar het gaat niet gebeuren, sorry.''

  Eerder postten wij al een nieuwtje over een andere GTA 5 mod waarmee Liberty City aan de map wordt toegevoegd. Ook werd een mod in GTA 5 met ontploffende Galaxy Note 7 telefoons verwijderd door Samsung.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.