Grote releases voorlopig niet meteen naar PlayStation Now

  Streamingdiensten zijn enorm populair tegenwoordig. Het is dan ook geen raadsel waarom PlayStation en Xbox met hun eigen diensten zijn begonnen. Op PS Now moeten spelers wel geduld hebben met nieuwe, grote games.

  Toen Gears of War 5 uitkwam op de Xbox One en PC verscheen de exclusieve klapper ook meteen op de Xbox Game Pass. Abonnees van PS Now hoeven die behandeling niet te verwachten voor aankomende exclusieve titels van PlayStation. Een titel als The Last of Us: Part 2 kan je dus alleen spelen op de releasedatum als je de game zelf in huis haalt.

  Dat laat PlayStation CEO Jim Ryan weten in een interview met Games Industry. Volgens de topman zijn er een aantal redenen waarom zijn team de lanceringen gescheiden houdt.

  “Het is een branche die er snel aan het veranderen is. Wij denken dat het momenteel beter is, met de schaal van onze first party games, om ervoor te zorgen dat de lancering van die games een enorm entertainment evenement is. Ik zou zeggen dat games als God of War en Spider-Man daaronder vallen, net zoals The Last of Us: Part 2 volgend jaar.”

  Jim Ryan, CEO PlayStation

  Toch benadrukt Ryan dat het de huidige positie is van PlayStation. De CEO laat weten dat hun standpunt de afgelopen twaalf maanden al enorm is veranderd. Het kan dus zomaar voorkomen dat PlayStation in de toekomst toch wel haar grote titels meteen beschikbaar maakt op PS Now.

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.