Google VAA instellingen worden aangepast en gaat minder audio reviewen

  Google gaat wat veranderingen aanbrengen aan haar privacybeleid wat betreft de Google VAA. Het project van audio opnemen, net zoals bij Apple, staat al een tijd stil. Er wordt namelijk gewacht op een Europees onderzoek of er wel aan de privacystandaard wordt voldaan.

  Google

  Naast dat er duidelijker wordt aangegeven waar je de functie kan in- of uitschakelen wordt er ook een functie toegevoegd waarbij je de gevoeligheid van "Hey Google" kan aanpassen waardoor je de woorden beter moet articuleren. Hierdoor zou de hoeveelheid onbedoelde opnames moeten afnemen.

  Het bedrijf zegt ook dat het de hoeveelheid audiogegevens die zij opslaan enorm zal verminderen. Ook wordt beloofd dat de overgrote meerderheid van de audiogegevens die aan een account zijn gekoppeld wordt verwijderen voor mensen die zich hebben aangemeld voor VAA. Het gaat hier om gegevens die ouder zijn dan een bepaald aantal maanden. Het betreft drie maanden.

  Wat verandert er in de Google VAA instellingen?

  Google zegt dat het altijd een opt-in was om je spraakopnames te bewaren en te beoordelen en dat spraakopnames die mensen beoordeelden nooit aan gebruikersaccounts verbonden waren. De "Voice & Audio Activity (VAA)"-instelling was alleen niet erg duidelijk over wat er gebeurde toen je ermee akkoord ging. In de toekomst zal Google duidelijk aangeven dat de fragmenten door mensen worden beoordeeld. Een ander belangrijke aanpassing is het nieuwe en duidelijkere VAA scherm dat aan alle Google Assistant-gebruikers wordt getoond. Hierin kunnen gebruikers aangeven of ze zich willen aanmelden voor VAA of niet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.