Google Translate update laat je vertalen binnen apps

  Bij de komst van Android 6 Marshmallow hoort ook een handige nieuwe Google Translate update. Met deze update is het nu mogelijk om direct in je apps teksten te vertalen, in plaats van dat je eerst tussen bepaalde apps zou moeten wisselen.

  Bij telefoons die op Android 6 draaien kun je met een update van Google Translate een tekst vertalen naar meer dan zestig verschillende talen. Dit is mogelijk om te doen in een bepaalde app zonder dat je daarvoor eerst Google Translate zelf als app moet openen.

  Denk hierbij aan Whatsapp, waar je simpelweg een stuk tekst selecteert dat je wilt vertalen waarbij je kunt kiezen tussen tekst die al verstuurd is of tekst die je net getypt hebt. Je kiest vervolgens de vertaaloptie, die daarna een kleiner tweede scherm opent in de app waarin de vertaalde tekst staat. Je kunt ook meteen hier selecteren naar welke taal je de tekst wilt vertalen. Bij de vertaling van een zelfgeschreven tekst kies je de optie vervangen.

  Google Translate update loopt samen met Android 6

  Volgens Mountain View is de update te gebruiken voor elke app die ondersteuning biedt aan de manier waarop Android teksten selecteert. Wel kunnen ontwikkelaars makkelijk hun apps updaten zodat het gelijk loopt met de update van Android 6 Marshmallow. De Google Translate update komt er volgende week al aan, maar om hier gebruik van te maken heb je wel eerst Android 6 Marshmallow nodig op je telefoon.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.