Google streamingdienst voor games mogelijk op komst

  Website The Information maakt bekend dat er misschien een speciale Google streamingdienst voor games aan komt. De dienst moet vergelijkbaar zijn met PlayStation Now en zal je in staat stellen om via Chromecast games te streamen op je console.

  De streamingdienst zal Yeti gaan heten en lijkt op de diensten PlayStation Now van Sony en het streamen van games op Windows 10 met Xbox One. Volgens de bron had het project al in 2017 moeten lanceren, maar is door onbekende redenen opgeschoven. De dienst zou moeten werken via de Chromecast en een bepaalde door Google ontwikkelde hardware, wellicht een console. Hier zou Google zich dus mengen in de consolerace, een grote stap voor het bedrijf dat zich lang buiten de gaming hardware-wereld gehouden heeft.

  Google streamingdienst nog niet officieel bevestigd

  Met de Yeti dienst kunnen spelers via deze service een game kopen en deze vervolgens streamen op hun console. Om een voorbeeld hiervan te noemen bestaat er PlayStation Now. Met deze dienst hebben gebruikers onbeperkt toegang tot meer dan 450 PlayStation 4 en PlayStation 3 games. De games hoeven niet gedownload te worden, voor 16,99 euro per maand kunnen de spellen gespeeld worden.

  Google heeft de streamingdienst zelf nog niet bevestigd. Wat de Yeti-dienst zal gaan kosten en wanneer er wel gebruik van gemaakt zal kunnen worden is ook nog niet vastgesteld door Google.

  De techgigant is niet alleen bezig met Yeti, maar ook met apps. Zo zijn er meer dan 700.000 niet deugende apps verwijderd uit de Google Play Store. Ook zal Google Assistant dit jaar nog in het Nederlands beschikbaar worden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.