Google Stadia releasedatum onthuld

  Google heeft eindelijk de releasedatum van Stadia onthuld. Middels een melding op Twitter kwam de datum naar voren. Althans, het is de datum van de Founders Edition. De gamestreamingdienst zal op 19 november uitkomen.

  Google houdt hiermee woord en brengt de streamingdienst nog dit jaar naar de groep die vanaf het eerste moment fan is van de dienst. Vanaf 19 november kan iedereen die de Founders Edition van Google's streamingdienst heeft besteld aan de slag. Het pakket zal tegen deze tijd op de deurmat verschijnen van iedere gebruiker. De gehele streamingdienst zal ergens in 2020 uitkomen. Hieronder is de tweet van Stadia te lezen.

  Wat is de Founders Edition van Google Stadia?

  De Founders Edition is een soort gelimiteerde editie van Google Stadia. In dit pakket van ongeveer 130 euro zit niet alleen vroege toegang, maar nog veel meer. Zo krijgen gebruikers een gelimiteerde Google Stadia controller, drie maanden abonnement en een Chromecast Ultra. Daarnaast wordt er een drie maanden durende Buddy Pass geleverd, waarmee een vriend of vriendin ook drie maanden Stadia kan gebruiken.

  Met Google Stadia kunnen gebruikers wanneer zij willen en waar ze willen aan de slag met toptitels als Mortal Kombat 11, Red Dead Redemption II en DOOM Eternal. Een heel arsenaal aan games kan onderweg gespeeld worden, zodra de dienst uitkomt in november.

  Google Stadia komt met de datum in november voor de Founders op een slim moment uit. De streamingdienst komt namelijk nog in de herfst en dat is het moment dat Microsoft heeft gekozen om ook Project xCloud uit te rollen. Deze laatstgenoemde dienst is gisteren met een testfase begonnen voor een select aantal gebruikers in Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Korea.

  Wij gingen al aan de slag met Google Stadia. Onze bevindingen kun je in deze gamescom preview lezen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.