Google Stadia Pro beter te vergelijken met PS Plus en Xbox Live Gold dan met Netflix

  Tijdens de E3 van 2019 werd onder luid tromgeroffel Google Stadia uit de doeken gedaan. Binnen de kortste keren werd Stadia Pro vergeleken met Netflix, maar dan voor games in plaats van films en series. Maar volgens Andrey Doronichev, de product directeur van Google Stadia, klopt die vergelijking niet helemaal.

  Google

  In een Reddit AMA laat Doronichev weten dat Stadia Pro niet goed te vergelijken is met Netflix. Volgens de topman zal de dienst je niet meteen een zee aan content aanbieden bij een abonnement, zoals dat bij Netflix het geval is. Stadia is daarom beter te vergelijken met PlayStation Plus en Xbox Live Gold, respectievelijk de dienst van Sony en Microsoft.

  Bij Stadia Pro betalen gamers namelijk tien euro per maand voor een aantal extra voordelen. Zo zullen ze kunnen gamen in 4K met 60 frames per seconde, kan het geluid afgespeeld worden in 5.1 surround sound en worden er regelmatig gratis games bij gepubliceerd. Net zoals Plus en Live Gold blijven de games speelbaar zolang je abonnee blijft en wordt je bibliotheek niet bijgevuld zodra je geen lid meer bent.

  Google Stadia en Stadia Pro onhuld aan de wereld

  Tijdens de afgelopen E3 werd de dienst van Google voor het eerst aan de wereld laten zien. Het enorme bedrijf wil een dienst opzetten waarbij gamers niet meer gamen op hun eigen console, maar hun games streamen via de servers van Google. Daarmee wil het bedrijf ervoor zorgen dat je niet steeds een nieuwe console of PC moet kopen en dat je in hoge kwaliteit kan blijven gamen. Het enige wat je nodig zal hebben is een Chromecast en een goede internetverbinding.

  Vooralsnog is de planning dat de dienst van Google in november van dit jaar zal worden gelanceerd. De Founder’s Edition is al te bestellen voor 129 euro en krijg je er drie maanden Stadia Pro bij.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.