Google Stadia Premiere Edition vervangt de Founders Edition

  Google Stadia lanceert aankomende november en liefhebbers van het platform hebben al een speciale editie kunnen pre-orderen: de Founders Edition. Google heeft nu aangekondigd dat er een vervanger komt, getiteld Google Stadia Premiere Edition, zodra de voorraad van de Founders Edition op is.

  Volgens Google dalen de beschikbare aantallen van de Founders Edition snel en één blik op de Nederlandse website bevestigd dat: in Nederland is de speciale pre-order versie namelijk helemaal uitverkocht. De Amerikaanse gigant heeft daarom een nieuwe editie in het leven geroepen, de Premiere Edition, die in veel gevallen vergelijkbaar is met zijn voorganger.

  Bij het bestellen van de Google Stadia Premiere Edition krijg je een Chromecast Ultra om de dienst mee te streamen, een witte controller en drie maanden aan Stadia Pro. Bij de Founders Edition krijg je een speciale Midnight Blue controller in plaats van een witte en je krijgt een coupon van drie maanden Stadia Pro om aan een vriend of vriendin te geven. Beide versies kosten 129 euro.

  Google Stadia Premiere Edition zal lanceren in november

  De gloednieuwe streamingdienst van Google gaat ergens in november van start. Gebruikers van Google Stadia kunnen games streamen op apparaten via Chromecast Ultra en hoeven dus zelf geen sterke PC in huis te halen. Gekochte games kunnen via de gratis versie van Stadia afgespeeld worden in 1080p en 60 FPS, terwijl Stadia Pro toegang geeft tot 4K, 5.1 surround sound en elke maand gratis games. Bij lancering zullen spelers bijvoorbeeld meteen aan de slag kunnen met Destiny 2 en alle uitbreidingen, inclusief Shadowkeep.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.