Google Stadia leaks onthullen prijs en abonnement opties

  Vandaag wordt tijdens een speciale ‘Stadia Connect’ livestream informatie bekendgemaakt over de gaming streamingdienst. Er zijn al een hoop Google Stadia leaks en geruchten op het internet verschenen, sommige geloofwaardiger dan anderen. Een Canadese krant heeft nu bekendgemaakt een Google Stadia abonnement 12 dollar per maand kost, maar dat nieuwe games los aangeschaft moeten worden.

  Google

  Wat onthullen de Google Stadia leaks?

  De informatie die nu is gelekt gaat vooral over de prijs en de verschillende opties voor een abonnement. De leaks vermelden dat er een standaard abonnement komt dat 11,99 Canadese dollars per maand kost, dit is omgerekend ongeveer 8,00 euro, maar het is waarschijnlijker dat de prijs hier 11,99 euro zal zijn. Dit abonnement bevat verschillende games die je kunt spelen in 60 fps met een resolutie van 4k.

  Je kunt hiermee niet automatisch alle games spelen. Nieuwe games zullen namelijk los aangeschaft moeten worden en zijn dus geen onderdeel van het abonnement.

  Wanneer Google Stadia in het najaar uitkomt kun je een Stadia Founder’s Edition kopen. Deze editie kost 169 Canadese dollar (112 euro) en bevat een Chromecast Ultra, een Stadia controller, een abonnement voor drie maanden en Destiny 2. In 2020 zal er een gratis ‘Base’ versie van de Stadia uitkomen die games maximaal in een 1080p resolutie kan spelen.

  Chromecast verplicht

  De leaks beweren dat wanneer Google Stadia uitkomt een Chromecast vereist zal zijn om games te kunnen spelen. Dit wijkt van eerdere statements die beweerde dat Google Stadia via een Chrome-browser op allerlei apparaten gebruikt kan worden. Waarschijnlijk wordt dit vanaf volgend jaar wel een mogelijkheid.

  In de nieuwe leaks staan ten slotte een paar nieuwe lanceringstitels voor de Stadia. We wisten al dat Doom Eternal en Assassin’s Creed Odyssey speelbaar zijn via Stadia, maar nu worden ook de Tomb Raider trilogie en The Division 2 aan dit rijtje toegevoegd. Volgens geruchten zal ook Destiny 2 beschikbaar zijn voor Google Stadia.

  De Stadia Connect livestream gaat vanavond om 18:00 beginnen. Je kunt hem volgen via het officiële stadia YouTube kannaal.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.