Google Stadia controller voorlopig niet echt draadloos

  Google brengt binnenkort haar gamestreamingdienst Stadia uit voor de early adopters die een Founders Edition hebben gekocht. Hiermee zouden games overal en altijd draadloos gespeeld kunnen worden. Helaas is de dienst in het begin wat minder draadloos dan je zou verwachten als je bepaalde features wil gebruiken.

  De Google Stadia controller zal bij de release namelijk alleen verbinding met je WiFi-netwerk kunnen maken als je deze met een Chromecast Ultra verbindt. Google toonde dit middels een 'Stadia Explainer' - video.

  In de video is te zien dat de Chromecast Ultra, die mensen met een Founders Edition meegeleverd krijgen, aangesloten wordt op een tv. Vervolgens wordt met de Smartphone app een koppeling gemaakt tussen de Stadia controller en de Chromecast. De Chromecast heeft dan al verbinding met het netwerk

  Wanneer is de Google Stadia controller niet draadloos?

  De Google Stadia controller kan dus draadloos gebruikt worden, zolang je maar verbinding met de Chromecast maakt. Wanneer je de controller direct wil verbinden met je PC om via de Chrome browser te spelen of direct via je smartphone wil gamen is dat momenteel nog niet zo. Dan heb je een USB-Kabel nodig om de twee te verbinden. Google geeft aan dat dit slechts een tijdelijke oplossing is en dat iedereen straks draadloos kan genieten, waar dan ook.

  Hoe lang deze manier van verbinden zo blijft is hiermee nog onduidelijk. De Google Stadia release is op 19 november uit voor iedereen met een Founders Edition.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.