Google smartwatches vanaf 2017 beschikbaar

  Google gaat twee nieuwe smartwatches uitbrengen. Jeff Chang, de productmanager van Android Wear bij Google, zegt dat deze smartwatches de eerste zijn die op Android Wear 2.0 draaien. De Google smartwatches zouden in 2017 uit moeten komen.

  Deze smartwatches van Google werden eerder al via een gerucht de wereld in gebracht, maar nu zijn ze officieel bevestigd door Jeff Chang in een interview met The Verge. Deze smartwatches zijn de eerste die de nieuwe software voor de Android smartwatches, genaamd Android Wear 2.0, gaan ontvangen.

  Na de lancering van de Google smartwatches komt deze Android Wear 2.0 software ook naar de huidige Android Wear smartwatches. Eigenaren van zo'n smartwatch ontvangen dan een update.

  Android Wear 2.0 maakt het onder andere mogelijk om bepaalde apps zonder je smartphone te gebruiken. Ook brengt Android Wear 2.0 ondersteuning voor Android Pay en bevat deze een virtuele assistent. Niet alle Android Wear smartwatches krijgen deze update, maar volgens Chang zullen de meer recentere modellen wel ondersteuning krijgen.

  Google smartwatches krijgen geen Google naam

  Opvallend is dat de nieuwe Google smartwatches niet de naam van Google of Pixel gaan bevatten. Pixel is de naam die Google gebruikt voor haar eigen smartphones. Jeff Chang zegt dat de Google smartwatches het merk krijgen van de fabrikant die de horloges produceert, maar Chang wilde niet bekendmaken om welk bedrijf dit gaat.

  Google maakt deze smartwatches om de consumenten ervan te overtuigen dat smartwatches het overwegen waard zijn. Een van de bekendste smartwatches op dit moment is de Apple Watch. De Google smartwatches zouden in 2017 uitgebracht moeten worden, maar meer details over het apparaat zelf en of we in Nederland ook in 2017 aan de slag kunnen, zijn nog niet bekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.