Google Play Store komt naar Chrome OS

  Google heeft zijn Chrome OS voorzien van een optie om Android apps uit de Google Play Store te gebruiken op Chromebooks.

  Een gebruiker op Reddit vond, nadat hij in een ontwikkelaarsversie van Chrome OS in de instellingen aan het kijken was, een dialoogvenster waar de vblgende optie te zien was: 'keuze tussen miljoenen apps en games van de Google Play Store die geïnstalleerd en gebruikt kunnen worden op je Chromebook'. In de broncode van Chrome OS waren meer hints te vinden over de komst van Google Play Store naar Chrome OS.

  Google Play Store voor Chrome OS nog niet officieel aangekondigd

  Google heeft nog geen officiële aankondiging gedaan over de komt van Google Play Store naar Chrome OS maar op 18 mei is er de Google I/O, een conferentie voor ontwikkelaars gehouden door Google. Op deze conferentie worden normaal gesproken aankondigingen gedaan over Android en Chrome OS.

  Google deed al eerder een aankondiging over de komst van Android apps naar Chrome OS. Het project App Runtime voor Chrome kwam toen niet echt van de grond en was het een lange tijd stil rond het project. De komst van de Google Play Store naar Chrome OS heeft daar dus nu verandering in gebracht. Met de komst van miljoenen apps voor Chrome OS kan het wellicht ook een impuls betekenen voor het besturingssysteem en de verkoop van Chromebooks met touchscreens.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.