Google Photos op Android TV heeft privacy lek die toegang geeft tot vele accounts

  Google heeft tijdelijk de mogelijkheid om via Google Photos op de Android TV afbeeldingen te delen uitgeschakeld dankzij een privacy lek. Twittergebruiker Prashanth heeft namelijk ontdekt dat er een bug in de software zit. Deze gebruiker had namelijk opeens de gelegenheid om honderden Google Accounts te bekijken.

  Een gebruiker van de Android TV wilde door middel van het delen van een afbeelding via Google Photos zijn screensaver instellen, maar kwam door deze actie erachter dat er een bug in de software zit. Op het moment dat Prashanth namelijk deze screensaver wilde instellen op de televisie kon hij opeens honderden Google Accounts zien. Dit liet hij zien in een bericht op Twitter.

  Nadat Prashanth deze lek had gemeld en en bericht op Twitter deelde, bleken andere gebruikers van beide diensten hier ook last van te hebben. Zelf had de gebruiker last van deze bug op een televisie van het merk Vu, maar later bleken ook iFfalcon en TLC televisies deze bug te hebben in hun systeem. Android Police ging op onderzoek en heeft bevestigd dat het probleem bij Google ligt. Google doet nu dan ook onderzoek naar het probleem in de hoop erachter te komen wat deze bug veroorzaakte.

  Google Photos op Android TV niet eerste privacy lek

  Dat het delen van afbeeldingen op Google Photos via de Android TV een privacy lek blijkt te hebben, is niet de eerste keer dat Google problemen met de veiligheid van persoonlijke gegevens heeft. In een eerder nieuwsbericht over een datalek van Google+ schreven we namelijk ook al over een datalek dat plaatsvond in maart 2018.

  Door een verandering in de code van Google+ was er een fout gemaakt met de communicatie met de API die ervoor zorgde dat de privegegevens van meer dan een half miljoen gebruikers al jaren te zien was. Dit drama zorgde ervoor dat Google besloot om Google+ definitief te stoppen.

  Google probeert haar gebruikers constant te beschermen. Zo het bedrijf namelijk eerder ook al eens 700.000 apps verwijderd uit de Play Store. Mocht je hierover meer informatie willen hebben dan kun je dat in ons eerdere artikel over deze verwijderde Google apps lezen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.