Google onthult de release van de Pixel 4 en Pixel 4 XL

  Google heeft twee nieuwe Pixel-toestellen onthuld. De Pixel 4 en de Pixel 4 XL komen eraan, ongeveer een jaar na de release van de Pixel 3 serie. De onthulling van de toestellen kwam voorbij tijdens het Google evenement dat gisteren plaatsvond.

  Google

  Het gonsde al even van de geruchten en leaks rondom de twee toestellen die Google nu onthuld heeft. Het blijkt dat de geruchten waar zijn, want de Pixel 4 en de Pixel 4 XL zijn niet zomaar toestellen. Google zet in op de winst met de Pixel aanwinsten.

  De toestellen hebben niet alleen een stijlvol ontwerp met nette rond aflopende hoeken zoals al onthuld was, maar de camera's zijn ook om van te smullen. De Pixel 4 en Pixel 4 XL hebben allebei een 12 megapixel camera met een 28mm lens op de achterkant die ondersteund wordt door een 16 megapixel 14mm telescooplens.

  Op de voorkant schittert een 8 megapixel camera voor selfies. De software in de toestellen zorgt voor Live HDR+ mogelijkheden en biedt talloze opties voor effecten en nabewerking. Hiermee moet je de scherpste kiekjes kunnen schieten met een Pixel telefoon ooit, ook in het donker. Voor de opslag van je foto's krijg je ongelimiteerde Google Photo Storage opslag. Helaas geldt hierbij wel dat je foto's worden gecomprimeerd voor je opslag.

  Google

  De Pixel 4 en Pixel 4 specs op een rijtje

  De nieuwe toestellen van Google zijn direct onthuld met een volledig overzicht aan specificaties. Die hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Scherm: 5.7 inch bij de Pixel 4 en 6.3 inch bij de Pixel 4 XL
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 855
  • Werkgeheugen: Qualcomm SNapdragon 855
  • Opslag: 64 Gigabyte of 128 Gigabyte
  • Aansluiting: USB-C
  • Connectivity: Bluetooth 5.0, WiFi, 4G
  • Batterij: 2800 mAh bij de Pixel 4 en 3700 mAh bij de Pixel 4 XL
  • OS: Android 10

  De specificaties van beide Pixel modellen verschillen niet heel erg van elkaar op het formaat na dan. Los van de behoorlijk indrukwekkende specificaties komt de Pixel 4 met drie maanden Google One lidmaatschap en een 100 GB Cloud opslag voor al je documenten en dergelijke.

  Google Pixel 4 en Pixel 4 XL releasedatum

  De Pixel 4 en Pixel 4 XL zijn al te bestellen. Een exacte Nederlandse releasedatum is nog niet bekend. In Amerika zullen de toestellen eind oktober verscheept worden en een Nederlandse release wordt ook tegen deze tijd verwacht. De prijs van de Pixel 4 zal rond de 750 euro liggen, terwijl de Pixel 4 XL naar verwachting rond de 899 euro zal kosten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.