Google internetkabel tussen VS en Europa

  Er komt een Google internetkabel tussen de VS en Europa. Deze private kabel wordt dwars door de Atlantische Oceaan getrokken en zal vanaf 2020 in gebruik worden genomen.

  Google wil dit netwerk aan kabels uitbreiden door ook een kabel naar de Verenigde Staten te trekken. Dit maakte een directe internetverbinding tussen de Verenigde Staten en Europa mogelijk.

  Investering Google internetkabel

  Op het moment liggen er al meerdere kabels in de Atlantische Oceaan die zijn getrokken tussen Amerika en Europa. Nu komt er nog een kabel bij die direct internetverkeer tussen Europa en de VS mogelijk moet maken. De kabel wordt vernoemd naar Nobelprijswinnaar Henry Dunant. De kabel wordt getrokken tussen het Virginia Beach in de Verenigde Staten en de Franse kust van de Atlantische Oceaan.

  Eerder heeft Google ook al een kabel aangelegd tussen Los Angeles en Chili. Google gaat in de toekomst mogelijk in nog meer van zulke kabels investeren. Het is opmerkelijk dat Google dit doet want normaal zijn het telecombedrijven die in dit soort kabels investeren. In een blogpost schrijft Google deze investering te doen om gebruikers en klanten makkelijker te kunnen bedienen.

  Google investeerde de laatste jaren in een heleboel verschillende projecten. Het bedrijft heeft ook in heel veel producten geïnvesteerd. Ook heeft Google veel diensten lopen waarvoor steeds meer nieuwe features worden uitgerold. Het bedrijf is op veel gebieden actief en dan ook een belangrijke techgigant.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.