Google Glass verboden in Amerikaanse bioscopen

  Google Glass verboden in de Bioscoop? In de Verenigde Staten wel. Het risico dat gebruikers illegaal films opnemen met de draagbare smartglass, zou te groot zijn om toe te staan.

  De Motion Picture Association of America (MPAA) en de National Association of Theatre Owners (NATO) kondigde beide de nieuwe maatregelen aan. Om piraterij tegen te gaan, mogen de Google Glass en andere draagbare apparaten van dezelfde aard niet meer de bioscoopzaal in.

  Alhoewel piraterij middels Google Glass geen wijdverspreid fenomeen is, is het wel vaak genoeg voorgekomen om de MPAA en NATO tot actie te zetten. Zo werd er in januari een man ondervraagd over piraterij toen hij zijn smartglass droeg tijdens een vertoning van de film Jack Ryan: Shadow Recruit.

  Google Glass verboden, maar niet om te kopen

  De smartglass is sinds mei 2014 verkrijgbaar voor Amerikaanse consumenten en kost daar 1500 dollar. Eerder was het apparaat exclusief voor één dag te koop voor consumenten voor dezelfde prijs. In één dag was de Cotton-versie al uitverkocht. De smartglass is vooralsnog niet verkrijgbaar in Nederland.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.