Google Glass steeds minder welkom?

  Begin 2013 creëerde Google de trending topic #IfIHadGlass, waarmee iedereen kans maakte op een fel begeerd plekje als early user. Met de 8000 mensen die nu Glass dragen is het nu voor velen het moment om te bedenken of Glass dragen als particulier nu eigenlijk wel een goed idee is.

  Google Glass is nog niet eens uit voor het grote publiek, en toch is het nu al verboden in sommige cafe's, stripclubs, casino's en bioscopen.

  Op dat soort plekken worden Glasses dus nu al niet toegestaan, maar op straat mag de slimme bril nog wel gedragen worden. En op straat kan je dus, zonder dat je het weet, gewoon gefilmd worden. Dat is een onprettig idee, maar nog erger is dat mensen met één oog opslag alles van je kunnen weten.

  Er zijn nu al meerdere third party apps beschikbaar voor de Google Glass, en ze zijn gratis te maken met de speciale Glass Development Kit. Tussen de al bestaande apps zit ook speciale facial recognition app, waarmee de camera van Glass automatisch gezichten herkent, alles over ze probeert te weten te komen, en dan de gevonden info naast het gezicht zet. Dat is dus een gevalletje real life Watch Dogs.

  Geen Google Glass achter het stuur

  En dan nog de discussie van Glass in het verkeer. Uit onderzoek blijkt dat de reactie tijd van een automobilist die op zijn telefoon kijkt tijdens het rijden ongeveer dezelfde vertraging in de reactie tijd heeft als iemand die hetzelfde doet met een Glass op, dus waarschijnlijk mag Glass ook niet gedragen worden achter het stuur.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.