Google Glass kopen per direct niet meer mogelijk

  De BBC meldt dat Google zijn Explorer programma per direct beëindigt. Software ontwikkelaars konden hiermee Google Glass kopen voor 1500 dollar.

  Google meldde wel dat het zijn onderzoek naar toekomstige versies van Google Glass doorzet, maar niet meer binnen de beruchte Google X afdeling. Bij de Mysterieuze Google X afdeling worden allerlei experimentele Technologieën door de zoekgigant ontwikkeld.

  Google Glass kopen "niet cool"

  Ivy Ross, de huidige manager van Google Glass, is een bekende uit de modewereld en gaat samenwerken met Tony Fadell, die hiervoor bij Apple als designer werkte. Google Glass werd al verboden bij stripclubs, auto's, bioscopen en restaurants. Toch dacht Wall Street Journal dat er in 2015 een nieuwe versie voor consumenten uit zou komen. Dat lijkt nu onwaarschijnlijk.

  Daarnaast vond Rory Cellan-Jones, BBC redacteur, het apparaat niet cool. Hij was slechts één van de twee mensen met Google Glass op CES 2015 dit jaar:

  "Het was het minst coole ding wat je maar kon doen. Mijn vrienden, m'n vrouw en m'n kinderen vonden dat ik eruitzag als een idoot. Dat is wat heel veel mensen hebben ervaren."

  Google Glass kopen zou voor ontwikkelaars weer mogelijk moeten zijn op onbekende termijn, een indicatie is niet gegeven.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.