Google Chrome adblock feature gepland door Google

  Volgens betrouwbare bronnen is Google bezig met een Google Chrome adblock feature voor haar mobiele en desktop browsers. De adblock functies zouden ongewenste advertenties moeten filteren voor gebruikers van de browser.

  Google Chrome komt met een adblock functie, dit werd gemeld door de Wall Street Journal. Google Chrome is met afstand de meest gebruikte browser in Nederland, meer dan de helft van de Nederlandse desktop internet gebruikers gebruikt Google Chrome als zijn browser. Soortgelijke tools bestonden er al maar zijn ontwikkeld door andere bedrijven en worden aangeboden voor Google Chrome als extensies.

  Het is misschien enigszins eigenaardig dat een bedrijf dat zo gebouwd is rond een advertentiemodel zelf een adblocker gaat aanbieden als standaard functie in zijn eigen browser. Maar volgens Google zijn bepaalde advertenties onwenselijk voor gebruikers. De bedoeling is dat de adblocker dus als filter gaat functioneren voor onwenselijke advertenties.

  Wat gaat de Google Chrome adblock functie doen?

  De adblock zou automatisch aanstaan in Chrome en is bedoeld om vervelende browser ervaringen met advertenties te voorkomen. Zulke advertenties zijn pop-up ads, video advertenties die automatisch beginnen met spelen en grote ads die schermvullend zijn en pas verdwijnen nadat een timer is afgelopen.

  Eerder verplaatste Chrome op Android toestellen de zoekbalk naar beneden op het scherm en wisselden ze naar HTML5 als standaard voor web applicaties op websites. Het zou kunnen zijn dat de nieuwe adblock feature binnen een paar weken al beschikbaar is, maar Google is naar verluidt nog bezig met de adblock te verbeteren voor release.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.