Google Assistant overzichtspagina update brengt Visual Snapshot

  De opvolger van Google Now is voor een aantal gebruikers al zichtbaar in Google Assistant. Hierdoor wordt de applicatie uitgebreid met een Google Assistant overzichtspagina update. Maak kennis met Visual Snapshot.

  Via de Google Assistant krijgen gebruikers heel de dag hulp van een persoonlijke assistent. De applicatie kan nu een handig overzicht laten zien waar het allemaal mee helpt.

  Google Assistant overzichtspagina update

  Zelf geeft Google de nieuwe functie de naam Visual Snapshot mee. Deze nieuwe functie wordt in de toekomst nog uitgebreid met aanbevelingen voor muziek en het bijhouden van bijvoorbeeld lijstjes en notities. Voor nu wordt er in ieder geval een mooi overzicht geboden van je dagelijkse agenda, waardoor niks hoeft te worden vergeten.

  Google Assistant overzichtspagina update

  Eerder werd tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O 2018 al duidelijk dat Google een nieuwe functie wilde uitrollen. Dat zou deze zomer gebeuren. Sommige gebruikers kunnen nu al gebruikmaken van een nieuwe functie die meer overzicht moet bieden. Zo weet je wat het weer is, wat de populaire trending gespreksonderwerpen van dat moment zijn en hoef je niet te vergeten waar jij je auto hebt geparkeerd.

  Daarnaast kun je gebruik maken van spraakcommando's. Zo kun je makkelijk muziek afspelen of iemand bellen zonder ook maar een vinger uit te hoeven steken. Vooralsnog moet je dan wel je toestel op de Engelse taal hebben staan, omdat er nog geen ondersteuning is voor de Nederlandse sprekers. De Nederlandse ondersteuning wordt mogelijk dit jaar nog uitgerold, al is dit niet helemaal zeker.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.