Google Assistant Nederland binnen een jaar beschikbaar

    Google Assistant Nederland zal binnenkort beschikbaar zijn. De digitale, persoonlijke assistent van Google gaat uitbreiden, maakte het bedrijf op de Digital News Initiative in Berlijn bekend. Nederland wordt één van de 38 nieuwe landen die binnen een jaar de beschikking krijgen over zijn eigen taal in Google Assistant

    De Nederlands gesproken Google Assistant software zal beschikbaar zijn op verschillende slimme speakers en smartphones. Google wil ook ervoor zorgen dat de persoonlijke assistent voor het eind van het jaar extra functioneel is in 64 steden. Het bedrijf is van plan om aan het eind van dit jaar over 25 talen te beschikken waarin de software gesprekken kan voeren.

    Google Assistant Nederland één van vele

    Google wil het dit jaar groots aanpakken op het gebied van de Google Assistant. Het is de bedoeling dat er dit jaar naast Nederland nog 37 nieuwe landen gebruik kunnen maken van de software, waaronder België. Als 2018 aan het einde loopt wordt er verwacht dat Google Assistant beschikbaar is in 52 landen in totaal. De software zal ook beschikbaar zijn in de nieuwe smart displays die Google van plan is om uit te brengen in de zomer van dit jaar.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.