Google Assistant krijgt mannelijke stem in onaangekondigde update

  De tijd waarin je Google moet openen, een vraag in moet tikken en door de zoekresultaten moet scrollen is voorbij. Google Assistant geeft de mogelijkheid je vraag aan het programma te stellen en vervolgens direct een antwoord te krijgen. Vanaf vandaag kan je ook kiezen voor een mannelijke antwoordgever.

  Carlos Luna

  De mogelijkheden van de app Assistant zijn behoorlijk groot. Omdat de app niet alleen beschikbaar is voor telefoons maar ook voor televisies, kan je een groot aantal dingen uitvoeren door opdrachten te geven. Het gebruik van een pietluttig toetsenbordje of afstandsbediening is dus voorbij.

  Google Assistant voegt mannelijke stem toe aan applicatie

  Maar net als Siri van Apple en Cortana van Microsoft was ook Assistant enkel met een vrouwelijke stem beschikbaar. Niets mis mee, maar sommige mensen zitten niet te wachten op een zwoele, robotstem als ze de locatie van het dichtstbijzijnde sushirestaurant willen weten.

  Daarom heeft Google zonder enige aankondiging een optie toegevoegd aan Assistant die het mogelijk maakt over te stappen naar een zware mannenstem, genaamd 'Voice II'. En dat voorafgaand aan het grote Pixel evenement van Google dat later vandaag.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.