Google aangeklaagd door EU wegens machtsmisbruik

  Margrethe Vestager, competitiecommissaris van de Europese Unie, heeft Google aangeklaagd. De machtsmisbruik-waakhond van de EU is ontevreden over het feit dat de zoekmachine zijn eigen zoekresultaten over producten prefereert boven andere aanbieders. Dat schrijft The Financial Times.

  Vorig jaar probeerde Google de zaak nog af te doen met een schikking, wat op groot protest van Europese landen, telecombedrijven en mediaconcerns kon rekenen. De Europese Unie en Google hebben al jaren een moeizame relatie. Het Europees Parlement keurde in 2014 een resolutie goed waarin staat dat Googles zoek- en advertentieafdelingen gescheiden moeten worden.

  Google aangeklaagd, moet bij verlies maximaal 6 miljard dollar betalen

  Veel EU-lidstaten vinden dat Google veel te machtig is als het aankomt op de toegang tot informatie op het internet. De Amerikaanse zoekmachine heeft een marktaandeel van 90 procent in Europa. Nu heeft de machtsmisbruik-waakhond van de EU Google aangeklaagd, en kan het Amerikaanse bedrijf bij verlies een boete van meer dan 6 miljard dollar (5,6 miljard euro) tegemoet zien.

  Nederlanders zien Google als het invloedrijkste merk ter wereld. Het bedrijf investeert nu ook in kunstmatige intelligentie.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.