Golden Sun - De koning van de GBA-RPG's

  De beste role-playing game voor de Gameboy Advance! Dat is hoe Golden Sun door veel critici werd omschreven op het moment van release in 2002. Het avontuur over het destructieve gevaar van alchemie is opnieuw uitgebracht in de Wii U eShop. Is het spel nog even leuk als toen?

  Golden Sun is het pareltje onder de RPG's voor de Gameboy Advance. Het spel wist de liefde voor het genre - dat de Super Nintendo generatie zo geweldig maakte - terug te halen naar het kleine scherm van de paarse handheld. Twaalf tot achttien maanden werd er aan de titel gewerkt, uitzonderlijk lang voor de ontwikkeling van een handheld-titel. Het spel wist bij veel spelers direct de juiste snaar te raken, waardoor twee sequels het gevolg waren. Eén op de Gameboy Advance, de ander vier jaar terug op de Nintendo DS. Nintendo brengt nu het eerste deel opnieuw uit in de Wii U eShop. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

  Golden Sun

  Wat maakt Golden Sun nu precies zo'n dijk van een game? Het verhaal is enorm diepgaand en wekt de interesse van bijna iedere liefhebber van Japanse RPG's. Je speelt met een team van vier karakters op een tocht door een sfeervolle fantasiewereld, praat met mensen in dorpjes, verslaat monsters en bezoekt de meest indrukwekkende dungeons en grotten. Allemaal hebben ze hun eigen puzzels en eigenaardigheden om te ontdekken. Herinner jij je alle magische spells nog? Je hebt ze echt allemaal nodig om de raadsels en puzzels als een echte Indiana Jones op te kunnen lossen. Lukt het niet met je huidige uitrusting? Geen probleem! Je komt op een later moment terug en probeert het opnieuw.

  Het spel voelt totaal niet verouderd aan en is vandaag de dag nog steeds één van de beste JRPG's uit het tweedimensionale tijdperk. Wat ons betreft een regelrechte aanrader voor de saaie zondagmiddag. Golden Sun is verkrijgbaar in de Wii U eShop voor 6,99 euro.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.