God of War documentaire vanaf nu te zien op YouTube

  De kans om een kijkje achter de schermen te nemen van de ontwikkeling van een game komt niet vaak voor. In de documentaire God of War: Raising Kratos kan je dat nu wel. De video is te zien op het YouTube-kanaal van PlayStation.

  In de bijna twee uur durende God of War documentaire krijg je een unieke inkijk in het vijfjarige ontwikkelingsproces van de game. Door middel van interviews en beelden met verschillende werknemers van Santa Monica Studio en andere betrokkenen wordt er getoond hoe het er tijdens de ontwikkeling aan toe ging.

  Wat is er in de God of War documentaire te zien?

  De documentaire van God of War duurt net geen twee uur en behandelt het ontwikkelingsproces dat zo'n vijf jaar in beslag heeft genomen. De video focust zich op Cory Barlog, regisseur van de game, en het pad dat hij tijdens de productie van de game heeft bewandeld. Van presentaties tot onderzoek op locatie. Het komt allemaal voorbij.

  Dit wordt in beeld gebracht met shots uit de praktijk en interviews met Barlog en zijn collega's. Hierbij komt ook Christopher Judge, stemacteur van Kratos, aan het woord over de game. Zo zegt Judge dat hij zich bij het lezen van het script niet kon voorstellen dat dit voor een game was. Het volledige verhaal is hierboven en op het YouTube-kanaal van PlayStation te zien.

  Wat is God of War?

  God of War is zowel een reboot als een vervolg van de God of War serie. De game speelt zich jaren na Kratos' wraak op zijn vader Zeus af. Hij woont nu in Midgard van het oude Noorwegen met zijn jonge zoon Atreus. Na het verlies van zijn tweede vrouw is het aan Kratos om hem te leren overleven, terwijl hij zijn eigen haat in bedwang moet zien te houden.

  De game straalde een hele andere sfeer uit dan de voorgaande games. Dat dit goed werkte kan je onder meer lezen in onze God of War review. De titel viel ook meerdere keren in de prijzen. Zo won het vier BAFTA's, waaronder die van beste game. Tijdens de D.I.C.E. Awards van 2018 is de game ook uitgeroepen tot Game of the Year.

  God of War

  Verkijgbaar vanaf 20 april 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.