Gmail ondersteunt vanaf nu Yahoo en Outlook.com

  Gmail 5.0 voor Android ondersteunt Yahoo en Outlook.com. Dat meldt Android Police, dat vervroegd toegang kreeg tot de nieuwste versie van Google's mailservice.

  Google is al enige tijd bezig met het updaten van zijn apps. Het mailprogramma krijgt als laatste daarvan een nieuwe look. Oorspronkelijk ondersteunde applicatie alleen de maildiensten van Google zelf, maar nu ondersteunt het dus ook de diensten van concurrenten Yahoo en Outlook. Daarmee lijkt het erop dat het techbedrijf al het mailverkeer in de hand wil krijgen.

  Gmail 5.0 verschijnt samen met Android Lollipop

  Een uitgelekte video laat Gmail 5.0 zien. De nieuwste versie van het mailprogramma is nog niet uit, maar zal waarschijnlijk de komende weken samen met Android Lollipop (eveneens editie 5.0) verschijnen. De nieuwe Androidversie bevat onder meer vernieuwde knoppen en een verbeterde mailinterface. Er is nog niets bekendgemaakt over een eventuele Google Mail-update voor iOS-systemen.

  Eind vorige maand besloot Google dat zijn sociale netwerk Google+ niet langer vereist is om gebruik te kunnen maken van Gmail.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.