Ghost Recon Wildlands verkoop zeer succesvol voor Ubisoft

  De Ghost Recon Wildlands verkoop heeft uitgever Ubisoft geen windeieren gelegd. Dat blijkt uit de resultaten van het eerste kwart van het fiscale jaar 2018, deze zijn vandaag bekendgemaakt. Wildlands kwam op 7 maart van dit jaar uit,

  Naast Wildlands hebben Rainbow Six Siege en The Division voor een groot deel bijgedragen aan de goede cijfers. Ubisoft heeft namelijk 45 procent meer omzet gedraaid dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Aangezien Wildlands op 7 maart uitkwam en het fiscale Q1 2018 van april tot en met juni loopt, lijken het uitstekende cijfers voor de uitgever.

  Ghost Recon Wildlands verkoop

  Het laatste fiscale kwartaal van 2017, inclusief de Wildlands release, zorgde al voor een verkoopverhoging van 27 procent. Dit kwartaal is aantal dus nog een stuk hoger terwijl er geen grote release voor Ubisoft heeft plaatsgevonden.

  De games van Ubisoft lijken het meest populair in Noord-Amerika, de helft van de spellen wordt daar verkocht. De Europeanen kopen 32 procent van de verkochte Ubisoft-games en de rest van de wereld zorgt voor de overige 18 procent. Daarbij komt dat de verkoopcijfers op de PlayStation 4 twee keer zo hoog zijn als die op de Xbox One, 44 tegenover 22 procent. Op PC worden net zoveel games verkocht als op de console van Microsoft.

  Het bedrijf geeft vandaag een persconferentie over de resultaten en misschien wordt daarbij wel de release van Assassin's Creed Origins nader belicht. Ook is er de kans dat Far Cry 5 of South Park The Fracture But Whole worden besproken, het is nog even afwachten.

  De snelst aankomende game van Ubisoft is Mario + Rabbids Kingdom Battle, dit spel ligt 29 augustus al in de schappen en komt uit op de Nintendo Switch. Tijdens de E3 konden wij alvast aan de slag met de game en in onze hands-on kun je daar meer over lezen.

  Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands

  Verkijgbaar vanaf 7 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.