Gesloten Lionhead Studios kreeg meerdere aanbiedingen

  De inmiddels gesloten Lionhead Studios, bekend van de Fable franchise, schijnt, voor ze de deuren definitief moest sluiten, meerdere aanbiedingen te hebben gehad van potentiële kopers. Dit meldt het Engelse Kotaku. Volgens bronnen die met Kotaku hebben gesproken, stonden er meerdere grote namen uit de industrie in de rij om de studio over te nemen.

  Het punt was dat Microsoft niet wilde dat de Fable franchise, van de nu gesloten Lionhead Studios, in handen van een concurrent zou komen. Zo nu blijkt, liet Microsoft liever een studio en een franchise gaan dan dat het in de handen van een ander bedrijf zou komen. Overigens is het niet uitzonderlijk dat een bedrijf op zoek gaat naar potentiële kopers, want in Engeland is dit namelijk verplicht voor een bedrijf wanneer het over de kop dreigt te gaan. Nu blijkt dat Lionhead Studios ook nog potentiële kopers had voor haar titels en talent, wordt het duidelijk dat het einde van de studio door Microsoft kwam.

  De aanbiedingen voor het nu gesloten Lionhead Studios waren groot genoeg om voor Microsoft interessant te zijn. Volgens de bronnen van Kotaku waren er voorstellen bij die in de honderden miljoenen liepen, maar Microsoft sloeg dit keer op keer af. Na het afslaan van de aanbiedingen liep 90% van de belangstellenden weg.

  Microsoft oorzaak van gesloten Lionhead Studios

  Wanneer de, nu gesloten, Lionhead Studios wel overgenomen zou worden, had Microsoft nog een extra eis voor de overname. Microsoft wilde de Fable franchise namelijk graag in handen houden. Daarom moest het bedrijf dat Lionhead over zou nemen, ook geld moeten betalen wanneer ze een nieuwe Fable game uit zouden brengen. We kunnen concluderen dat Microsoft de Fable franchise niet los wilde laten en dat is de ondergang van Lionhead Studios geworden.

  Wie de potentiele kopers waren, van de nu gesloten Lionhead Studios, wordt niet duidelijk. Vanwege geheimghoudingsplicht kan dit niet naar buiten worden gebracht. Wel willen de bronnen van Kotaku Engeland weggeven dat het niet de kleinste bedrijven uit de industrie zijn.

  Fable Anniversary

  Verkijgbaar vanaf september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.