Gerucht: 'Streaming wordt grote focus voor PS5 en Xbox Scarlett'

  Iedereen kijkt met smart uit naar de nieuwe consoles van Sony en Microsoft. Gelukkig zijn er geruchten die ons mogelijk voorzien van nieuwe informatie. Zo zouden de PS5 en Xbox Scarlett gaan inzetten op streaming.

  Streaming is een enorme business geworden. Kijk bijvoorbeeld eens naar het geldbedrag dat Microsoft heeft betaald aan streamer Ninja om over te stappen naar Mixer. Het gerucht dat de nieuwe consoles worden uitgerust met hardware om zo goed mogelijk mee te kunnen streamen, lijkt dan ook niet ondenkbaar.

  Volgens Gizmodo is zij gecontacteerd door een ontwikkelaar die toegang heeft tot een PlayStation 5 en Xbox Scarlett developer kit. De anonieme bron claimt dat voornamelijk de Xbox Scarlett indrukwekkende specificaties heeft voor haar bijgeleverde camera. Zo zullen gebruikers kunnen streamen in 4K en heeft het een strakke 2-frame latency. De camera zou zelfs zo goed zijn, dat het jouw beeld kan aanpassen aan de in-game belichting. De PS5 bevat volgens de bron oudere hardware.

  Ray tracing op de nieuwe consoles

  Voor de rest gaf de bron informatie over ray tracing op de nieuwe consoles, een manier van renderen waarbij bepaalde elementen realistischer overkomen. Denk hierbij aan belichting, reflecties en diepteperceptie. Volgens deze anonieme ontwikkelaar zouden beide consoles een andere manier van ray tracing gebruiken, wat opvallend is, aangezien de Xbox Scarlett en PS5 volgens de geruchten allebei op hardware van AMD draaien.

  Microsofts Xbox Scarlett moet aan het einde van 2020 verschijnen. Sony heeft nog geen releaseperiode van de PlayStation 4 bekendgemaakt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.