Gerucht: Alien: Blackout aankondiging tijdens The Game Awards

  Het lijkt erop dat er een Alien: Blackout aankondiging gaat plaatsvinden tijdens de Game Awards, in de nacht van 6 op 7 december. Dit gerucht gaat naar aanleiding van een aantal tweets van Geoff Keighley (oprichter van The Game Awards) en Hideo Kojima, bekend van onder andere de Metal Gear serie.

  Meerdere gegevens lijken te wijzen op het bestaan van de nieuwe Alien-game. Zo lijkt het al bekend welke ontwikkelaar de nieuwe Alien: Blackout game gaat ontwikkelen. Het gaat om een studio uit de Verenigde Staten genaamd Cold Iron. Deze studio werd in 2015 opgericht en is begin dit jaar overgenomen door 20th Century Fox. Op de website van Cold Iron staat dat het team op dit moment werkt aan een nieuwe PC en console shooter die is gebaseerd op de Alien franchise.

  Alsof dit nog niet genoeg aanwijzingen zijn voor een Alien: Blackout aankondiging tijdens The Game Awards is er ook nog een trademark van 20th Century Fox voor een onaangekondigde game, genaamd Alien: Blackout gespot. Ook zijn er twee Twitter-accounts opgedoken die de naam Alien: Blackout dragen (@AlienBlackout en (@Alien_Blackout). Deze accounts zijn beschermd en hebben nog niets geplaatst.

  Nog meer aanwijzingen voor een Alien: Blackout Aankondiging

  Tot slot is er een laatste aanwijzing. Hideo Kojima heeft een Tweet verstuurd waaruit blijkt dat hij op bezoek ging bij 20th Century Fox. Hier reageerde het account van The Game Awards op met 'World will change.'

  Ook Geoff Keighley, de oprichter van The Game Awards, Twitterde “Worlds Will Change”. The Game Awards staan bekend om de vele aankondigingen tussen de prijzen door, dus een aankondiging van Alien: Blackout zou niet geheel onlogisch zijn.

  De laatste grote Alien-game die voor consoles werd uitgebracht is Alien: Isolation. Deze game verscheen in 2014 en was een survival horror game ontwikkeld door Creative Assembly. Daar voor bracht ontwikkelaar Gearbox Aliens: Colonial Marines uit, een first-person shooter die door de fans en de pers niet goed ontvangen werd.

  The Game Awards zullen dit jaar in de nacht van 6 op 7 december gehouden worden. Onlangs zijn hiervoor de nominaties bekendgemaakt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.