GeForce RTX 20 series aangekondigd door Nvidia op Gamescom

  Nvidia heeft gisteren op Gamescom de GeForce RTX 20 series officieel aangekondigd, bestaande uit de Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, RTX 2080 en RTX 2070. De videokaarten komen op 20 september uit.

  De release van nieuwe videokaarten tijdens gamescom zagen veel mensen wel aankomen. Dit kwam door eerdere lekken over de specificaties van de nieuwe videokaarten, die een aantal dagen voor het evenement op het internet verschenen. Nu het inmiddels op gamescom ook officieel is aangekondigd, weten we zeker dat deze specificaties ook kloppen.

  GeForce RTX 20 series tot 6 keer sneller

  Nvidia kondigt aan dat de nieuwe videokaarten gebruik maken van de Nvidia Turing Architecture. Deze technologie ondersteunt in-game ray tracing, waardoor de graphics enorm verbeterd worden ten opzichte van voorgaande generaties videokaarten. Daarnaast worden de graphics geoptimaliseerd door AI. Dit geef tot wel zes keer de kracht van de vorige generatie videokaarten van Nvidia.

  De nieuwe GeForce RTX 20 series overklast zijn voorgangers, zoals de GeForce RTX 10 series, die inmiddels ook al twee jaar geleden uitkwam. Zelfs het instapmodel met de RTX 2070 presteert daarmee beter dan de GTX 1080. De RTX 2070 heeft een hogere memory speed en een nieuwere GPU Architecture, genaamd Turing.

  Prijs

  De videokaarten zullen overigens niet goedkoop zijn. Voor de Nvidia GeForce RTX 2070 betaal je ruim 500 euro. Voor de Nvidia GeForce RTX 2080 betaal je ongeveer 700 euro. En de Nvidia GeForce RTX 2080 Ti kost ruim 1000 euro.

  Volgens Nvidia zijn deze videokaarten en de technologie die erbij is gebruikt het begin van de toekomst als het gaat om de ultieme game-ervaring, wat de prijs voor games toch acceptabel moet maken.

  Nvidia brengt alle videokaarten tegelijk op 20 september uit.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.