Geen streams van AO games op Twitch

  Twitch heeft aangegeven dat zijn gebruikers geen games mogen streamen met een door de ESRB bepaalde Adults Only (AO) classificatie. Dat er geen AO games op Twitch gestreamd mogen worden is vandaag officieel in zijn Rules of Conduct (RoC) opgenomen.

  De beleidswijziging komt net een paar dagen voor de release van de controversiële PC game Hatred van Destructive Creations. Maar of het ook daarmee te maken heeft is nog onduidelijk. Volwassen versies van voorgaande AO-games zoals GTA: San Andreas en Fahrenheit: Indigo Prophecy zijn wel toegestaan.

  Geen streams van AO games op Twitch

  Geen AO games op Twitch

  Games die een 18+ classificatie hebben gekregen van classificatiesystemen buiten de ESRB zijn wel toegankelijk om te streamen, zo lang die games maar geen AO hebben gekregen van de ESRB.

  Twitch zegt:

  'Ons doel is om van Twitch een veilig en gezellig community platform te maken, waar iedereen zich comfortabel voelt en plezier heeft.'

  'Onlangs hebben we gezeten om te kijken welke games wel en welke we niet toestaan om te streamen op Twitch - soms vanwege de openlijke seksuele inhoud, soms vanwege het excessieve geweld. Simpelweg gezegd: games met een AO-classificatie zijn niet welkom op Twitch.'

  Twitch geeft aan dat je voor meer informatie zijn lijst met AO games op Twitch kunt raadplegen. Ook vermeldt Twitch dat de Rules of Conduct voorheen niet helemaal helder waren betreft deze regelgeving, vandaar de update.

  Hatred

  Verkijgbaar vanaf 1 june 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.