Geen Nintendo NX onthulling door angst voor concurrentie

  Satoru Iwata, hoofd van Nintendo, legt aan Nintendo's aandeelhouders uit waarom er nog geen Nintendo NX onthulling is. Hij is bang dat concurrentie de ideeën van de console gebruiken en wil gebruikers kunnen verrassen.

  De Nintendo NX wordt de nieuwe console van het Japanse bedrijf. Dat we nog geen onthulling hebben gehad, heeft verder geen invloed op de bedrijfsvoering zegt Iwata.

  Nintendo zal ondertussen gewoon doorgaan met het ontwikkelen van software voor de 3DS en de Wii U. Tegelijk wordt er gewerkt aan de Nintendo NX en diens latere lancering.

  Nintendo NX onthulling in 2016

  Die lancering laat nog wel even op zich wachten. We zullen tot 2016 moeten wachten totdat we meer over de Nintendo NX horen.

  Met de Nintendo NX gaat Nintendo mogelijk een andere kant op dan ze tot nu toe heeft gedaan. Iwata heeft al eens verteld dat Nintendo spelers willen verrassen en hun manier van gamen positief kan veranderen. Op welke manier de NX dat moet doen, blijft nog onduidelijk.

  Er waren geruchten dat de NX op Android zal werken, maar Nintendo liet weten dat dit niet waar is. Ook al weten we nog niets over de console is de Nintendo NX nu al in voorverkoop in Australië.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.