Geeft iOS 13 update iPad ondersteuning voor muizen?

  Na de iOS 13 update is het waarschijnlijk mogelijk om een muis aan je iPad te koppelen. Dit wordt beweerd door meerdere bronnen. Het aansluiten van een USB-muis is voor Apple een toegankelijkheidsfunctie die vooral voor mensen met een beperking uitkomst kan bieden.

  Het gerucht dat de iOS 13 update ondersteuning voor USB-muizen krijgt, wordt voor het eerst geopperd tijdens de Connected podcast op Relay FM. Hier vertelt Federico Viticci, hoofdredacteur van MacStories, dat dit in de toekomst mogelijk wordt. App-bouwer Steve Troughton-Smith bevestigt dit verhaal. Hij heeft iets soortgelijks vernomen.

  Wat is er nog meer bekend over de muis ondersteuning van de iOS 13 update?

  Viticci zegt dat het heel gemakkelijk is om je muis aan een iPad te koppelen na de update. De iPad Pro heeft een USB-C aansluiting, dus het enige wat je hoeft te doen is hem erin te steken. Vooral voor mensen met een beperking in bijvoorbeeld de handen kan dit uitkomst bieden. Hierdoor kan er onder andere een trackball worden gebruikt.

  De ondersteuning voor de muis zal volgens Troughton-Smith een functie zijn die veel professionele gebruikers dit vanaf de eerste dag gaan gebruiken. Hiermee doelt hij waarschijnlijk op het feit dat het apparaat voor sommige mensen als vervanger voor een laptop dient.

  Wanneer komt de muis ondersteuning voor de iPad?

  Op dit moment is het nog onduidelijk of de muis ondersteuning bij de update is inbegrepen. Het is zelfs nog niet honderd procent zeker dat het überhaupt wordt geïmplementeerd. Als het met de iOS 13 update mee komt, zal dit tijdens de Worldwide Developers Conference van Apple duidelijk worden. De nieuwe versie komt dan waarschijnlijk met de nieuwe iPhones in september.

  Eerder werd al bekend dat Apple iOS 13 een dark mode en andere verbeteringen krijgt. In februari laat het techbedrijf weten dat Apple apps voor iPhone, iPad en Mac worden samengevoegd vanaf 2021.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.