Gebarentolk Irma Sluis opgedoken in Pathé Thuis film

  Tijdens de coronacrisis is onze premier regelmatig te zien op televisie tijdens de landelijke persconferenties. Hij wordt steevast ondersteund door gebarentolk Irma Sluis die zelf nu beroemd is geworden. Sluis is nu namelijk ook te zien in de Pathé Thuis film Op Gepaste Afstand.

  Streamingdienst Pathé Thuis heeft wederom een unieke feature te pakken. De nieuwe korte film van de streamingdienst Op Gepaste Afstand is namelijk voorzien van een gebarentolk. Dit is niet zomaar een tolk, maar niemand minder dan Irma Sluis, de tolk die ook de vertolking tijdens de landelijke persconferenties verzorgt. Irma Sluis zorgt in de film voor een vertaling in gebaren zodat mensen die slecht of niet horen ook kunnen volgen wat er gezegd wordt.

  Eerste coronafilm

  Pathé Thuis had al een unicum te pakken met de korte film Op Gepaste Afstand. Deze film is namelijk de eerste Nederlandse productie die tijdens de coronacrisis gemaakt is. Daarnaast is deze film de eerste film die zich tijdens de coronacrisis afspeelt. De romantische film met Noortje Herlaar en Tibor Lukács in de hoofdrollen, draait om een tweetal mensen uit Tilburg. Andere rollen in de film zijn weggelegd voor Huub Stapel en Leo Alkemade

  Als Ilias en Eef, twee totaal onbekenden voor elkaar, door de stad wandelen gedurende de Nederlandse intelligente lockdown, komen ze elkaar tegen en besluiten ze op gepaste afstand een gesprek aan te knopen. Al snel klikt het en de twee krijgen langzaam een band met elkaar. Alleen fysiek bij elkaar komen is niet mogelijk.

  Op Gepaste Afstand duurt ongeveer 25 minuten en is nu geheel gratis te bekijken via Pathé Thuis. Let wel, de film is gratis tot 1 juni Daarna betaal je twee euro om de film te kijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.