Gears of War 4 moet terug naar 'darker roots'

  Phil Spencer, baas van Xbox, heeft aangegeven dat hij Gears of War 4 graag terug ziet naar zijn duistere oorsprong. De games zijn volgens hem nu 'een parodie op zichzelf geworden.'

  Dit bedoelt hij niet in een negatieve zin, maar zegt te snappen dat het lastig is om het succes van de serie hoog te houden. Black Tusk Studios nam begin dit jaar de ontwikkeling van de Gear of War-franchise over van Epic. Spencer sprak zijn wensen uit tegen Rod Fergusson, de baas van Black Tusk Studios die voorheen bij Epic werkte.

  "Ik denk aan het verhaal en de setting, en wat [de karakters in de game] doormaakte als een hechte groep. Gears of War, die naam zei iets waar de game over ging. We moeten daar weer naar terug."

  Gears of War 4 geen reboot

  Het aankomende deel van Gear of War 4 zal geen reboot worden, volgens Spencer. Black Tusk Studios heeft de taak gekregen om de serie naar de Xbox One te brengen en hebben hier grootse plannen voor. Terugkeren naar de duistere thema's die in het eerste deel voorkwamen, is volgens Fergusson een optie.

  Meer informatie over Gears of War 4 is er nog niet, maar we hebben wel een lijstje gemaakt met features die wij bij XGN graag willen zien.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.