Gears of War 4 cross play bevestigd tijdens E3

  Studiobaas Rod Fergusson van ontwikkelaar The Coalition heeft Gears of War 4 cross play bevestigd tijdens de E3-persconferentie van Microsoft.

  Onder luid gejuich van de zaal in Los Angeles liet Fergusson weten dat Gears of War 4 onder het programma 'Xbox Play Anywhere', spelers op zowel de Xbox One als op een PC met Windows 10 samen de co-opmodus en het speltype Horde met waves van vijanden kunnen spelen. Ook achievements worden uitgewisseld tussen de Xbox One en Windows.

  Gears of War 4 crossplay bevestigt belang co-op

  Op de Microsoft E3-persconferentie toonde The Coalition ook enkele minuten aan gameplaybeelden, waarin de Gears of War 4 cross play nadrukkelijk aan bod kwam. De squad van drie mannen en één vrouw coördineerde zijn schiet- en mêlee-acties met veel dialogen en cover zoeken. Uiteraard keert het iconische geweer-met-kettingzaag Lancer terug, alsmede active reloading en de brute finishing moves die we kennen uit de voorgangers.

  Tot slot is in de beelden duidelijk te zien dat The Coalition meer aandacht schenkt aan kleurgebruik en extreme weersomstandigheden als stormen en onweer. Op het einde wordt duidelijk dat de missie in Gears of War 4 het terugvinden van de moeder van de vrouwelijke hoofdpersoon is.

  Gears of War 4 komt uit op 11 oktober. Een Xbox One Elite-controller met als thema de vierde Gears of War is ook al in de maak bij Microsoft.

  Gears of War 4

  Verkijgbaar vanaf 11 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.