Gears of War 4 Beta maps getoond in developer video

  Gears of War 4 is vanaf 11 oktober beschikbaar als Xbox One exclusive. Een gesloten Gears of War 4 beta ging vandaag van start en loopt tot 24 april.

  In een korte video geeft de ontwikkelaar toelichting op de drie maps waarin de beta spelers het zullen uitvechten. Eerder verscheen er al trailer van Gears of War 4.

  Drie maps in Gears of War 4 beta

  De eerste map in de Gears of War 4 beta is Harbor. In Harbor speel je, logischerwijs, in een havengebied. De map bevat meerdere delen waar verschillende wapens effectief zijn.

  Één van de uiteinden van de map leent zich goed voor lange afstand wapens. De middelste regio is verdeeld in een hoge en een lage kant, waarbij de lage kant geschikt is voor korte afstand wapens, terwijl de hoge kant een goede optie is om te flanken en een gat te slaan in de verdediging van de vijand. De andere zijde is geschikt voor zowel lange afstand wapens, korte afstand wapens en de 'special pickup' wapens.

  De tweede map heet Dam. Ook hier is weinig verbeelding nodig hoe de map er uit komt te zien. De map speelt zich af voor een gigantische waterdam.

  De map is verdeeld in twee delen, de kraan en het platform. Het in handen hebben van het platform is cruciaal aangezien de speciale pickup wapens daar te vinden zijn. Het kraan gedeelte geeft uitstekende dekking voor lange afstand wapens en goed zicht op een groot gebied van de map.

  Foundation is de derde map en de meest diverse van de drie. Foundation is een bouwplaats waarbij hoogteverschil een groot effect heeft op de gameplay.

  Het midden van de map is het belangrijkste gedeelte, maar ook het gebied met de minste bescherming. Wie het midden controleert heeft toegang tot twee paden die naar de pickup wapens leiden, alsmede naar granaten.De uiteinden van de map zijn hoger gelegen gebieden, met toegang tot balkons die uitkijken over het midden. Deze plekken zijn uitermate geschikt voor lange afstand wapens. De pickup wapens liggen aan beide zijden van het midden in een gesloten ruimte.

  De 'open' versie van Gears of War 4 beta gaat een dag na het einde van de gesloten beta van start, namelijk op 25 april. De officiële Gears of War 4 release staat gepland voor 11 oktober.

  Gears of War 4

  Verkijgbaar vanaf 11 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.