Gears 5 krijgt in plaats van season pass gratis DLC

  Nadat alle grote games de laatste paar jaar werden volgepropt met loot boxes en allerlei andere soorten microtransacties, zijn de ontwikkelaars hier na massale kritiek al gauw op teruggekomen. Nu is aangekondigd dat Gears 5 geen season pass meer zal bevatten en dat de zogeheten Gear Packs ook zijn verdwenen.

  The Coalition

  Wat krijgt Gears 5 in plaats van een season pass?

  Voor het nieuwste deel in de Gears of War-reeks staan voor de DLC content grote veranderingen in de planning. Ontwikkelaar The Coalition belooft met Gears 5 de focus meer te leggen op content die door de spelers zelf wordt vrijgespeeld. Daarnaast kun je in Gears 5 de nieuwe DLC multiplayer maps helemaal gratis spelen zonder dat je daar geld voor hoeft neer te leggen.

  Door middel van het nieuwe progressiesysteem ‘Tour of Duty’ krijgen spelers de mogelijkheid om customization content te verdienen door dagelijkse uitdagingen en milestones te voltooien. Dit systeem werkt met seizoenen en elke keer als een nieuw seizoen begint kunnen spelers nieuwe items verdienen.

  Een andere nieuwe toevoeging is het Supply Drop systeem. In Gears 5 worden spelers beloond voor hun harde werk in de multiplayer met willekeurige Supply Drops die items zoals skins bevatten. Supply Drops kunnen niet met echt geld worden gekocht en als je een item dubbel krijgt zal dit worden omgezet in Scraps waarmee je andere items kan craften.

  Gears 5 gameplay

  Zijn alle microtransacties uit de game gehaald?

  Hoewel het Tour of Duty systeem volledig zal bestaan uit verdienbare content, gaat The Coalition spelers toch de keuze geven om de portemonnee uit de broekzak te trekken voor handige XP Boosts. Deze Boosts versnellen de progressie voor multiplayer, Horde modus, Escape modus en Supply Drops.

  The Coalition benadrukt dat alle content die met Iron betaald wordt geen voordeel zal geven over andere spelers. Iron is het nieuwe betaalmiddel dat met echt geld kan worden gekocht. Daarnaast zal Iron in Tour of Duty in kleine aantallen verdienbaar zijn.

  In tegenstelling tot Gears 5 had Gears of War 4 een 50 euro kostende season pass. De Gear Packs (loot boxes) kostten tussen de 0,99 tot 4,99 euro. Gears 5 komt op 10 september uit voor de Xbox One en PC. Xbox Game Pass bezitters zullen op dezelfde datum de game kunnen downloaden.

  Gears 5

  Verkijgbaar vanaf 10 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.