Gears 5 Horde modus details onthuld tijdens Inside Xbox 2019 persconferentie

  Tijdens de Xbox persconferentie voorafgaand aan de gamescom beurs in Keulen heeft Microsoft een nieuwe modus voor Gears 5 onthuld. Het betreft hier de Horde modus. De modus is verbeterd en op sommige gebieden veranderd ten opzichte van vorige delen.

  De Horde modus is één van de favoriete modi van Gears of War games voor fans. De modus laat spelers samenwerken om zo lang mogelijk te overleven in de game. Hiervoor moet er flink wat geknald worden, maar er moet ook verdediging opgezet worden. De modus krijgt nu flink wat vernieuwingen

  Zo zijn er niet alleen nieuwe levels beschikbaar, maar ook nieuwe opties tijdens het spelen. Je kunt bijvoorbeeld super aanvallen in zetten zoals een airstrike. De verschillende karakters hebben unieke super aanvallen. Denk hierbij aan onzichtbaarheid, x-ray visie en speciale wapens.

  Een andere vernieuwing in de Gears 5 Horde modus komt in de vorm van Energytaps. Deze zijn over de map verspreid en moeten verzameld worden om sterker te worden. Eerder kon je op één plek blijven zitten, maar nu moet je dus over de map bewegen om die energie op te slurpen.

  Jack is speelbaar in Gears 5 Horde modus details

  In Gears 5 Horde modus kun je niet alleen met Kait en Marcus en andere bekenden spelen. Er zijn een heleboel nieuwe personages die geleidelijk toegevoegd zullen worden aan de game. Zo kun je bij de release aan de slag met Jack, het robotje van de coalitie. Hij is snel, kan wapens oprapen, dingen repareren en een hack uitvoeren op vijanden. Hierna neemt hij ze tijdelijk over.

  Gears 5 volgt de verhalen van Kait en haar metgezellen na de gebeurtenissen in Gears of War 4. De game komt op 10 september uit voor Xbox One en pc. De game komt voor het eerst ook naar Steam, met cross-play tussen pc en Xbox One.

  Los van deze aankondiging komen er ook twee karakters uit Halo Reach naar Gears 5. Elk van deze karakters heeft een unieke vaardigheid zoals de rest van de Gears 5 karakters.

  Gears 5

  Verkijgbaar vanaf 10 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.