Gearbox stopt met Battleborn updates

  Het einde van Battleborn lijkt nabij nu ontwikkelaar Gearbox besloten heeft geen Battleborn updates meer uit te brengen voor de MOBA. Dat bevestigt Randy Varnell, creative director van de game.

  Battleborn zal nog wel een herfstupdate krijgen, maar vanaf dan stopt de ondersteuning van Gearbox voor haar eigen game. Dit betekent niet direct dat de servers van Battleborn ermee zullen stoppen. Enkel de Battleborn updates zullen er niet meer komen, omdat het team overgaat naar een volgend project, dat waarschijnlijk Borderlands 3 is.

  Na laatste Battleborn updates komt Borderlands 3

  De laatste Battleborn updates zijn voorlopig het laatste wapenfeit van Gearbox. Daarna gaat het voltalige team bezig met Borderlands 3. Ondanks dat die game nog niet officieel aangekondigd is, is het het slechts bewaarde geheim in de game-industrie van dit moment.

  Verschillende werknemers van zowel 2K als Gearbox hebben namelijk al meerdere malen gehint naar het derde deel in de shooter franchise. Zo zei Randy Pitchford, nota bene de CEO van Gearbox, op de afgelopen PAX dat negentig procent van zijn team bezig is met de game.

  Geen grote succes

  Het leven van Battleborn was er sowieso ééntje van weinig succes. De game kwam 3 mei 2016 uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC, maar werd compleet overklast door het soortgelijke Overwatch van Blizzard, dat slechts een paar weken later uitkwam. Daarom werd al snel de prijs van de game verlaagt en komt nu dus ook een einde aan de ondersteuning van Gearbox aan het adres van Battleborn.

  Battleborn

  Verkijgbaar vanaf 3 may 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.