Garry's Mod en Rust brengen 30 miljoen dollar op

  De twee sandbox-games Garry's Mod en Rust hebben beide meer dan 30 miljoen dollar opgehaald. Dat laat Garry Newman, bedenker van beide games en hoofd van ontwikkelaar Facepunch Studios, op Twitter weten.

  Naast de mijlpaal van 30 miljoen dollar (bijna 22 miljoen euro), zegt Newman dat Rust volgens zijn berekeningen 0,34 procent meer inkomsten heeft gedraaid dan zijn andere game Garry's Mod. Die laatste game werd in 2006 als standalone release uitgebracht op Steam, na twee jaar daarvoor ontwikkeld te zijn als mod voor Half-Life 2. Rust is sinds december 2013 beschikbaar via Steam, Valve's distrubutieplatform voor PC-games.

  "Hoewel het waar is dat Rust recentelijk een enorme stijging in populariteit heeft doorgemaakt, hebben we ook nog te maken met royalties. Om duidelijk te zijn, krijgen we minder royalties van Garry's Mod dan van Rust", voegt Newman aan het nieuws toe. De ontwikkelaar maakt bekend dat hij per verkocht exemplaar van Garry's Mod 50 procent van de inkomsten krijgt, terwijl dit bij Rust 70 procent bedraagt.

  Garry's Mod

  Verkijgbaar vanaf 24 december 2004

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.