Garry's Mod 3,5 miljoen keer verkocht

  Garry's Mod werd alweer zeven jaar geleden uitgegeven - om precies te zijn in december van 2004. Sinds die tijd is de game meer dan 3,5 miljoen keer verkocht, met een hele hoge piek afgelopen juli. Echt bijzonder is dat de verkopen ieder jaar tot nu toe zijn verdubbeld.

  Garry Newman, de man achter Garry's Mod, heeft een aantal redenen voor de populariteit en het verkoopsucces van de game. Allereerst de groeiende populariteit van Steam, maar ook het gratis worden van Team Fortress 2, de release van Source Filmmaker en het hogere gebruik van YouTube en Twitch. Dit waren belangrijke aanjagers voor de verkopen van Garry's Mod.

  Belangrijkste reden blijft echter de rol die content gemaakt door gebruikers heeft. Sommige gamemodi uit Garry's Mod zijn bijna opzichzelfstaande games. Dus wanneer een nieuwe gamemodus uitkomt, dan stijgen de verkopen. Op gebied van Team Fortress 2 en Portal content, wilde mensen spelen met de game en de bijbehorende content. In Garry's Mod werd zoveel mogelijk vrijheid gegeven om te spelen met deze content, aldus Garry.

  Als je het hebt over de opbrengst van de game, dan zat Garry's Mod in maart van dit jaar op een totaal van 22 miljoen dollar. Al dit geld komt niet allemaal in de zakken van Garry, maar hij geeft aan genoeg te hebben tot en met 2019. Hij is nu zelf druk bezig met de ontwikkeling van zijn nieuwe game Rust.

  Garry's Mod

  Verkijgbaar vanaf 24 december 2004

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.