Games in Duitsland mogen voortaan hakenkruizen bevatten

  Uitgevers en ontwikkelaars die games in Duitsland verkopen hoeven nu niet meer zo streng op te letten als er hakenkruizen in een spel zitten. Dit maakt de Duitse Unterhaltungssoftware Selbstkontrolle (USK) bekend.

  Voor dit nieuwe beleid werden games die hakenkruizen en andere nazi symbolen in een game hadden vaak afgekeurd door de USK. Dit is een organisatie die onder andere de minimale leeftijd van games in Duitsland bepaalt. De organisatie is van plan om per game te bekijken of nazisymbolen aanwezig zijn. Eerder was het wel mogelijk om de symbolen in films en boeken te vertonen.

  Games in Duitsland met hakenkruizen

  In bijvoorbeeld Wolfenstein II zijn veel aanpassingen gemaakt om aan de regels van de USK te voldoen. Zo is de snor van Adolf Hitler weggehaald zodat hij anders eruit ziet. Ook is het hakenkruis veranderd in een ander symbool.

  De strenge regel voor het censureren van alles dat te maken heeft met nazisymbolen in games speelt al jaren een rol in Duitsland. In 1998 besloot een rechter dat het spel Wolfenstein 3D in strijd was met de grondwet en werd toen verboden. Hierna volgden meerdere games die niet werden goedgekeurd en aangepast moesten worden. Sowieso is Duitsland strenger dan ons eigen land bijvoorbeeld. Shadow Warrior was eerder ook al een probleem vanwege de hoeveel aan afgehakte lichaamsdelen en geweld.

  Lees nu over vijf andere voorbeelden van Duitse censuur in games.

  Wolfenstein 2: The New Colossus

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.