Gamen voor een goed doel - Streamers schenken ziekenhuis Switch + games

  Gamen voor een goed doel, het kan! Nederlandse streamers Karim Shehata en Suzanne de Jong haalden met een 12 uur durende stream maar liefst €1015,16 op. Het geld werd besteed aan een heleboel Switch Games voor een goed doel.

  Al die apparaten hebben de streamers niet voor eigen gewin gekocht. Met dit enorme bedrag wilden ze een heleboel zieke kinderen blij maken bij het St. Vrienden van het Sophia. De Nintendo Switch-systemen komen in een speciale woonkamer te staan, zodat kinderen in het ziekenhuis vol op van de Nintendo Switch kunnen genieten.

  Gamen voor een goed doel

  Dat deze actie is ontstaan, komt voornamelijk vanuit de liefde voor de Nintendo Switch zelf. Zowel Karim als Suzanne hebben beiden hele goede ervaringen met de games die op deze console uitkomen. Karim, afgebeeld op de foto boven dit artikel, is er enorm enthousiast over:

  "Gezien wij en onze community het afgelopen jaar zoveel plezier hebben beleefd aan de Nintendo Switch, besloten we op 3 maart een Nintendo Switch Anniversary stream te doen. Suus kwam vervolgens een aantal weken voor deze stream met het idee om geld voor een Nintendo Switch-pakket met games en accessoires op te halen en dat dan aan een kinderziekenhuis te schenken."

  Zelf noemende de streamers de actie Switch4Kids. Na afloop van de actie maakten zij een video waarin te zien is hoe ze de consoles bij het kinderziekenhuis brachten. In de video zien we eerst hoe ze langs de GameMania gaan om een heleboel Nintendo Switch games en accessoires te kopen. Karim en Suzanne vinden het bizar hoe de stream voor hen zo'n succes is geworden en vinden het erg tof dat dat mensen hen hun geld dus toevertrouwen.

  Gamen voor een goed doel

  Foto: Suzanne de Jong met het prijzenpakket

  Karim legt uit dat hij het dan ook ontzettend tof vind dat er zoveel geld is opgehaald:1

  "De bedoeling was om €500,- op te halen, dat werd dus €1015,16! Bizar! Voor Nederlandse begrippen was het die dag echt niet normaal wat er gebeurde op Twitch. Je snapt denk ik wel dat we van onze community houden."

  Veel streamen

  Zo streamen ze onder andere games als Kirby: Star Allies, maar eerder speelden ze ook games als Spyro The Dragon en Age of Empires. Tijdens het streamen maken de twee volgens Karim erg lange dagen. Maar dat zijn ze gewend, althans Karim.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.