GameCube controller voor Switch op komst - Tof voor Smash Switch?

  Accessoire maker PowerA werkt aan een officieel gelicenseerde GameCube controller voor Switch. Het gaat om twee kleuren. Zo biedt een deze nieuwe controllers ons de optie om de tijd van deze paarse gamedoos her te beleven.

  De nostalgie van die paarse gamedoos komt weer tot leven met deze nieuwe controllers. Vooralsnog zijn er al enkele foto's van mockups vrijgegeven via reddit.

  Gamecube Controller voor Switch

  Hieronder kun je de foto's terugvinden die eerder werden gedeeld. De controllers zijn bedraad, waardoor je ze aan je Nintendo Switch dock kunt aansluiten. De controllers zien er verder precies zo uit als we gewend zijn van die goede oude controllers.

  Gamecube Controller voor Switch

  Het is niet de eerste keer dat we iets horen over deze nieuwe controllers voor de Switch. Eerder werd al ontdekt dat de Switch GameCube-controller support ondersteunt. Het zat er dan ook al aan te komen dat ooit deze controllers zouden worden aangekondigd. Vooralsnog is onbekend wanneer we de controllers kunnen verwachten.

  Het lijkt erop dat naast deze paarse en zwarte controllers er ook andere controllers op komst zijn. Zodoende zijn er ook verschillende controllers met een Mario thema gedeeld. Dit zijn daarentegen de iets wat moderenere Switch Pro Controllers.

  Geschikt voor Super Smash Bros?

  Het is opvallend dat deze nieuwe GameCube controllers worden ontwikkeld, want momenteel zijn GameCube games niet speelbaar op de Nintendo Switch. Eerder zagen we ook al dat de Nintendo Wii U support kreeg voor GameCube Controllers zodat je Super Smash Bros. Wii U met deze controllers kon besturen. Het is aannemelijk dat Nintendo een soortgelijke support voor ogen heeft voor de Switch release de nieuwe Super Smash Bros.

  Tijdens E3 gaan we meer horen over Super Smash Bros. Switch zodoende, dus dan zullen we te horen krijgen of de speculatie klopt. In ieder geval zullen veel fans erg blij zijn wanneer ze de nostalgische besturing opnieuw kunnen ervaren in deze nieuwe Nintendo Switch game release.

  Super Smash Bros. Ultimate

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.