Game-industrie neemt het op tegen intolerantie

  Indie-ontwikkelaar Andreas Zecher heeft een open brief gepubliceerd die oproept om intolerantie in de game community tegen te gaan. Er staan 1382 handtekeningen onder de brief, een aantal dat alleen maar blijft groeien. De open brief is ondertekend door ontwikkelaars, uitgevers, critici en andere leden van de pers.

  Kleine en grote namen in de game-industrie staan onder de open brief. Niet alleen indie-figuren dus, maar ook ontwikkelaars van Sony, Microsoft, Ubisoft, EA, DICE, Blizzard en meer. De open brief opent als volgt:

  " Wij geloven dat iedereen, ondanks geslacht, seksuele oriëntatie, ethniciteit of religie het recht heeft om games te spelen, te bekritiseren en te maken zonder bedreigt of lastig gevallen te worden. Het is de diversiteit in onze gemeenschap die er voor zorgt dat games floreren. "

  Verder roept de open brief mensen op om mensen die haat zaaien te rapporteren bij het platform, zoals Twitch, Reddit en YouTube. De open brief komt naar aanleiding van een tumultueuze opeenstapeling van gebeurtenissen in de Amerikaanse game-industrie, gebeurtenissen die grotendeels met misogynie en corruptie te maken hadden.

  Schandalen in de game-industrie

  Het begon toen indie-ontwikkelaar Zoe Quinn, die één kleine titel heeft uitgebracht via Steam, het onderwerp werd van een internet schandaal toen haar ex-vriend een blog maakte waarin hij meerdere instanties van haar ontrouw documenteerde. Quinn zou het bed gedeeld hebben met meerdere figuren in de game-industrie terwijl ze nog een relatie had met haar ex-vriend. Haar ex-vriend beweerde dat ze dit gedaan had om haar game te promoten. Quinn kreeg hierdoor een hoop intimidatie over zich heen, naast verkrachtings- en doodsbedreigingen werd haar persoonlijke informatie en Dropbox-account op het internet gelekt.

  Phil Fish, de ontwikkelaar van Fez, werd ook het slachtoffer van intimidatie toen hij het opnam voor Quinn. Zijn persoonlijke informatie werd gelekt op het internet. De website en Twitter van Fish zijn studio Polytron werd ook gehackt, en hackers kregen toegang tot de Paypal van Polytron. Als resultaat hiervan sloot Fish zijn Twitter en beweerde hij volledig klaar te zijn met de game-industrie, Fez en Polytron zet hij in de verkoop.

  Dehumaniseren van vrouwen

  Hierna volgde er wederom oproer over Anita Sarkeesian van Feminist Frequency, die eerder in opspraak kwam met haar "Tropes vs Women in Video Games" online video serie. Voor deze video serie haalde zij een bedrag van 158,922 dollar op in de zomer van 2012. De eerste video kwam in mei 2013 uit, 16 juni verscheen de derde video, "Women as Background Decoration". In deze video's detailleert Sarkeesian veelgebruikte narratieve gebeurtenissen en trucs waar games gebruik van maken met betrekking tot het dehumaniseren van vrouwen.

  Na de uitgave van deze video volgde een stroom van verkrachtings- en doodsbedreigingen, en mannelijke ontwikkelaars en andere industriefiguren (onder andere Joss Whedon) die het voor haar opnamen kregen ook een hoop intimidatie over zich heen. Sarkeesian verliet uiteindelijk haar huis om op een onbekende locatie te schuilen toen er een serieuze doodsbedreiging gericht op haar persoonlijke adres binnenkwam.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.