Game Boy emulator patent aangevraagd door Nintendo

  Nintendo heeft zich lange tijd afzijdig gehouden van de smartphone-markt, maar daar lijkt verandering in te komen. Nintendo heeft namelijk een Game Boy emulator patent aangevraagd voor onder andere displays in de rugleuningen van treinen en vliegtuigen, en daarnaast ook mobiele telefoons.

  NeoGAF-lid Rösti heeft opgemerkt dat het patent in Juli dit jaar door Nintendo is aangevraagd. In het patent staat het volgende vermeld:

  "Een platform met lage capaciteit (bijvoorbeeld het scherm in een rugleuning of een personal digital assistant) kan misschien niet genoeg rekenkracht hebben om gemakkelijk een acceptabele snelheidprestatie te hebben. Tenzij de software emulator zorgvuldig ontworpen en geoptimaliseerd is, zal het niet in staat zijn om op de juiste snelheid te lopen."

  Game Boy emulator - Nintendo op je smartphone?

  Nintendo wekt dus de indruk dat er speciale software ontwikkeld moet worden om de Game Boy emulator goed te laten werken. Het zou natuurlijk ideaal zijn als je nostalgische herrinneringen kan gaan ophalen op je smartphone of tablet. Het is nog maar even afwachten wat Nintendo voor ons in petto heeft.

  Ken jij de Game Boy nog? De jeugd van tegenwoordig niet!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.