Fujitsu smartphone met irisscanner onthuld

  Het Japanse bedrijf Fujitsu heeft op het Mobile World Congress in Barcelona een smartphone onthuld die met behulp van irisherkenning wordt ontgrendeld. De Fujitsu smartphone met irisscanner maakt gebruik van een biometrisch authenticatiesysteem. De technologie maakt gebruik van infrarood licht.

  Fujitsu heeft een biometrisch authenticatiesysteem ontwikkeld waarbij geen extra handelingen nodig zijn om de telefoon te ontgrendelen. Smartphones zijn tegenwoordig al uitgerust met vingerafdrukherkenning en pincodes om het scherm te ontgrendelen. De Fujitsu smartphone met irisscanner wordt ontgrendeld door naar een camera op de smartphone te kijken die de iris scant. Futjitsu toont een prototype van de smartphone met het nieuwe authenticatiesysteem op het Mobile World Congress.

  Beide irissen in de ogen worden met een aantal infrarood-leds belicht die zich in het toestel bevinden. Een gevoelige infraroodcamera maakt een foto en met behulp van ActiveIRIS-software van de firma Delta ID kan er volgens Fujitsu met grote zekerheid vastgesteld worden of het toestel al dan niet ontgrendeld mag worden.

  Fujitsu smartphone met irisscanner voldoet aan veiligheidsnorm

  De techniek zou werken op een afstand die gebruikelijk is waarop gebruikers hun smartphone houden. De meeste irisscanners op de markt hanteren een afstand van minder 10 cm waarop de iris moet worden gescand. De gebruikte infrarood-leds zouden voldoen aan de IEC 62471, een veiligheidsnorm voor verlichtingssystemen die door het International Electrotechnical Commission is opgesteld.

  Fujitsu wil de biometrische authenticatietechniek op meerdere apparaten gaan toepassen. Het bedrijf wil zich richten op beveiligingssystemen en financiële transacties via een mobiele browser.

  Fujitsu smartphone met irisscanner

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.